VILLA SASKIA

Sjaak en Saskia vormen villa Saskia, een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar komen spelen. Zich ontplooien, zichzelf mogen zijn en waar wij samen met de ouders een veilige en vertrouwde ‘kring’ om met kind heen willen zijn zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Gedurende de dag houden wij een vast ritme aan, waarin momenten van rust en activiteit zich afwisselen. De kinderen weten wat er gaat gebeuren en waar ze aan toe zijn. Dit bied een gevoel van veiligheid zodat ze ongestoord kunnen spelen. Wij doen het huishouden en reparatiewerkzaamheden juist waar de kinderen bij zijn. Zo ervaren zij een puurheid en oprechte interesse in de wereld.

Planten, dieren en mensen benaderen wij respectvol, tevens proberen wij de kinderen te laten ervaren dat we dankbaar zijn voor wat wij krijgen. Wij bakken bijvoorbeeld brood met de kinderen, maar laten ook regelmatig zien waar het meel vandaan komt. Met een klein molentje mogen de kinderen soms ook meel malen. Wij eten iedere dag ons eigen gebakken brood.

Voor de ontwikkeling van de kinderen en de daadkracht stimuleren wij de kinderen om dingen zelf te doen, regelmaat en herhaling zijn daarbij ook belangrijk. Goede gewoontes worden voorgedaan. Verder stimuleren wij de zintuigen. Dit begint al bij baby’s door middel van bijvoorbeeld liedjes. Kriebelspelletjes en het ervaren van de seizoenen buiten.

Wij hebben speelgoed van natuurlijke materialen. We zingen liedjes van de seizoenen en we eten biologisch. We stimuleren de creativiteit en we spelen iedere dag buiten in het bos.

Voor veel activiteiten hebben we een speciaal liedje en ook minder gewenst gedrag proberen wij zoveel mogelijk om te leiden met een liedje. Wij laten de kinderen wel zoveel mogelijk zelf dingen oplossen. Maar grijpen in als dat nodig is. Er zijn vaste regels waar wij duidelijk in zijn; elkaar pijn doen mag niet, schreeuwen en gillen doen wij niet, rennen doen we buiten, op de trap houden we de leuning vast en buiten geef je een hand of houd je een wagen vast als we naar het bos wandelen.

We hebben een draagzak. Een rugdrager en wandelwagens voor kleine baby’s. Een grote bolderwagen en een grote bakfiets- de grotere kinderen laten we bij voorkeur zoveel mogelijk zelf wandelen.

In het bos kunnen de kinderen rennen, schatten van de natuur vinden. Dieren tegenkomen, klimmen op omgevallen bomen, in een huisje’ (struik) spelen. Naar treinen zwaaien. Op de ‘deur’ van de kabouter kloppen en struinen door het bos. Omdat we er iedere dag komen zien de kinderen wat er veranderd in het bos door de seizoenen.


Aanmeldformulier Gastouderopvang

OPVANGDAGEN & TIJDEN

In overleg met de gastouder


Gastouder-Thuis Opvang bij gastouder thuis


CONTACTGEGEVENS

Saskia en Sjaak
Meppellaan 19
2253 XJ Voorschoten
06-39203262
www.villasaskia.nl


LRK NUMMER

LRK Nummer Villa Saskia: 133755101


VOLDOET AAN ONDERSTAANDE EISEN